Klima i Bulgaria

Frukt i Bulgaria

 

Mer om Bulgaria

Finvær i Bulgaria

Selv om Bulgaria har etablert seg som et solrikt og varmt feriemål, er det store temperaturforskjeller gjennom de ulike årstidene. Mange land lengre sør kan skilte med en lang turistsesong, men i Bulgaria er det i hovedsak juli og august som gir best garanti for et strålende varmt sommervær. Perioden juni - september vil imidlertid gi temperaturer på over 20 grader.

Det meste av Bulgaria kan skilte med et kontinentalt klima med varme somre, men vinteren kan være meget kald. De fleste reiser arrangeres midtsommers og da helst til den østlige delen av landet. Her grenser Bulgaria til Svartehavet, og der finner vi også de mest populære turistmålene. Nedenfor kan du se temperaturen i Burgas som vil gi en pekepinn på været akkurat nå i Sozopol, Pomoir, Sunny Beach og Nessebar.

Click for Burgas, Bulgaria Forecast

Lengre nord langs kysten finner vi værstasjonen i Varna med tilhørende flyplass. Normalt er det små forskjeller på været i Burgas og Varna. Værvarselet for Varna gir imidlertid en bedre indikasjon på været i Balchik, Golden Sand, Byala og Obzor. De to sistnevnte stedene ligger midt mellom Burgas og Varna. Langs kysten er det ikke uvanlig med kuldegrader midtvinters. Nedbøren fordeler seg ganske jevnt gjennom året, og du kan derfor regne med dager med overskyet vær og litt regn også midtsommers.

Click for Varna, Bulgaria Forecast

God temperatur i Bulgaria

Det bulgarske innlandet er også varmt om sommeren, og gjennomsnittstemperaturen skiller seg lite fra kysten. Perioden juni - september forvents temperaturen å ligge på over 20 grader. Vinterstid er innlandet og fjellene vel så godt egnet til vintersport. I desember - januar er temperaturen på det laveste og dominert av kuldegrader. I dette klimabeltet faller nedbøren ganske jevnt gjennom hele året, og heller mer om sommeren enn om vinteren. Nedenfor ser du været i hovedstaden, og innlandsbyen, Sofia akkurat nå.

Click for Sofia, Bulgaria Forecast

Bulgaria har en overraskende frodig vegetasjon. Det landskapet hever seg finner vi store skoger der lauvtrær dominerer. Vingårdene er mange og store, men de kalde vintrene gjør at du ikke ser flust av palmer i Bulgaria; de står i så fall i potter i byene.

Strandklima i Bulgaria

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com