Informasjon om Bulgaria

Bulgaria kyst

 

Mer om Bulgaria

Taxi - Bulgaria

Før du reiser til Bulgaria er det noen ting det er greit å være oppmerksom på. Her er noen tips om ting å ta hensyn til samt noen råd om hvordan man håndterer ulike situasjoner.

Mat er alltid rimeligst på de stedene og i de butikkene der den lokale befolkningen handler. Det er ikke anbefalt å drikke vann fra kranen, så sørg for å kjøpe rikelig med drikkevann på flasker.

Druer Bulgaria

På de største og mest trafikkerte turistområdene, bør man passe godt på lommebøker, fotoapparat o.l. Som på så mange andre feriemål i Europa, hender det at turister blir utsatt for veskenappere og lommetjuver. 

Har du planer om å leie bil i høysesongen, bør du være tidlig ute med reservasjonen. Skilting og kjøreregler er (offisielt) ganske lik resten av Europa, men i Bulgaria synes bilistene å holde en viss avstand mellom liv og lære. Du må ha fylt 23 år og hatt førerkort i minst ett år for å få leie bil. Når du skal fylle bensin, hjelper de ansatte ved bensinstasjonen deg. Du bare forteller hvor mye du vil ha.

Priser på transport med taxi varierer fra sjåfør til sjåfør. Spør om pris før turen starter, og benytt gjerne sjåfører som blir anbefalt av hotellet. Avtal også pris dersom du vil prøve å bli fraktet rundt i turistbyer med hest og kjerre.

Å kjøpe leilighet i Bulgaria er en ting, men styr langt unna tilbud om time-share-leiligheter. På gata kan man bli tilbudt gratis skrapelodd som alltid gir gevinst. Du må selv hente gevinsten, og det er på dette "møtet" at du blir forsøkt overtalt til å kjøpe andeler i time-share-leiligheter.

Drinks er noen ganger inkludert i regningen, men ellers er det vanlig å runde av oppover - gjerne opp mot 10 % av regningens beløp.

Kommer du opp i vanskelige situasjoner, kan det være lurt å kontakte reisebyrået sitt lokale kontor for å få hjelp til å håndtere vanskene. 

For å få en langvarig og vellykket ferie i Bulgaria er det viktig å minne hverandre om at solkrem er svært viktig for vinterbleke nordmenn; og da spesielt for barna.

Byala Beach Resort

Strandliv Bulgaria

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com