Fly og transport i Bulgaria

Fly i Bulgaria

 

Mer om Bulgaria

Flyplass motiv

Bulgaria har selvsagt flyplass i hovedstaden for dem som ønsker en stobyferie til Sofia. I Plovdiv ligger en annen flyplass som også betjener innlandet. Skal du besøke Svartehavskysten, må du velge Varna eller Burgas.

De fleste nordmenn som flyr til Bulgaria, lander i nærheten av Svartehavet. Flytiden er omlag 3,5 timer hvis man flyr direkte fra den sørlige delen av Norge. Flyplassene i Varna og Burgas er små og oversiktlige. Mest travelt er det i turistsesongen som er på topp i juli og august. Leiebil er et alternativ, bl. a via .

Busser på flyplass

Buss går regelmessig og ofte i de større byene, men i mange mindre byer og tettsteder kan det være vanskelig å orientere seg når det gjelder kollektivtrafikk. Bestiller du chartertur, blir du fritt transportert fra og til flyplassen av busser eller minibusser innleid av selskapet. Enkelte hoteller er bygget utenfor sentrumsområder, og da må man gjerne benytte seg av taxi eller en kombinasjon av taxi og buss. De fleste større hotell har jevn tilgang på taxier og da gjerne til faste priser. 

Å kjøre taxi er langt rimeligere enn i Norge, men prisene kan variere stort. Bruker du taxi med avtalt pris via et hotell, vil det lønne seg å bestille retur hos samme sjåfør. Skal du ordne returen selv, så spør om pris før du setter deg i bilen. Uansett kan du regne med at regningen blir langt høyere når du skal tilbake til hotellet.

Taxi i Bulgaria

I turistbyene finner du også en rekke andre, og mer uortodokse, transportmidler. Langs hele Sunny Beach går det "minutt-tog". Dette er små sightseeing-tog som går nesten kontinuerlig i byen. De koster 3 leva (ca 13 kroner) per person og frakter deg da en viss strekning. I slike byer finner du også tilbud transport med hest og kjerre. Noen ønsker full frihet, og velger da å leie bil. I de større byene kan du også leie sykler og andre motoriserte eller elektrisk drevne kjøretøy på to eller fire hjul.

Flytårn i Burgas

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com