Badestrendene i Bulgaria

Sunny Beach strand

 

Mer om Bulgaria

Motiv Byala

Feriebyene langs Svartehavet tilbyr svært gode bademuligheter. Sanden er finkornet og myk og behagelig å gå på. Langs hele kyststripen finner vi strender av høy kvalitet og med like høye badetemperaturer.

De fleste større strender i Bulgaria er utstyrt med badetårn og badevakt. Enkelte hoteller som grenser til stranda har sågar sine egne vakter. Badevakten heiser flagg på sin post, og fargen på flagget gir viktig informasjon. Grønt flagg betyr at du trygt kan bade og bruke strandleker. Gult flagg gir begrensede muligheter i vannet. Det er da ikke lov/forsvarlig å ligge på luftmadrasser i vannet. Rødt flagg betyr at bading er forbudt/uforsvarlig.

Obzor - Badestrand

Noen strender, slik som Sunny Beach, er ofte skjermet mot dønninger fra Svartehavet. Andre strender ligger mer åpent til mot havet (slik som Obzor på bildet over), og her kan store bølger fra havet knuse mot land selv om det er vindstille. De hvite brenningene fra det varme havet, representerer en underholdningsverdi for de badende. Samtidig skal man ikke undervurdere kreftene fra bølger som brytes innover stranda for så å trekke raskt ut igjen. Barn, og da gjerne sammen med en oppblåsbar leke, kan lett bli en kasteball i strandsonen. Det er derfor viktig å følge anbefalingene fra badevaktene. I det beltet der brenningene slår inn (slik som på Byala), vil du også oppleve å finne et belte av sandslipte, flate steiner før man igjen får myk sand under beina. De fleste strender er langgrunne, og i så måte skiller Sunny Beach seg spesielt ut.

På de fleste større strender kan man få leie solsenger og parasoller. Enkelte hoteller, har sin egen "strandsone" for sine gjester, og da har som regel gjestene gratis tilgang på det man trenger. Og ja, man kan risikere å se damer både med og uten topp på strendene i Bulgaria.

Strand i Byala

Badetemperaturen i Svartehavet er meget høy. Midt på sommeren kan man forvente opp mot 25 grader, og for de fleste blir det da en enkel affære å ta steget ut i vannet. Svartehavet er som regel mye varmere enn de fleste hotellbasseng i de samme områdene.

Strand Bulgaria

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com